Pajtakert

Palóc Udvar​

A Hollókő szívében található Pajtakert Palóc Udvarában egyszerre találkozik a múlt és a jelen. Kovácsműhely, Kelengye Kiállítás, helyi népművészeti termékeket kínáló Kézműves Bolt valamint hagyományőrző programok várják az érdeklődőket egy hamisítatlan falusi környezetben. Lépjen be és merüljön el a palóc kultúra gazdagságában!

Addig üsd a vasat, amíg meleg!

Kovácsműhely

A kovács a falusi mesterségek közül az egyik legnagyobb értékkel bíró szakma volt, kis falunkban pedig még mindig az! Nálunk, Hollókő szívében találkozhat helyi kovácsunkkal, akinek segítségével kézzel foghatóvá válik a szakma nehézsége és szépsége egyaránt!

Palóc Udvarunkban Ön is bepillantást nyerhet látványos munkájába

Vászonba szőtt álmok...

Kelengye Kiállítás

Repült a vetélő, csattogott a szátva a lányok szorgos kezek alatt!  Készült az eladó sorban lévő hajadon vászon hozománya, amit majd a férje házához visz. A kelengye minden mintája egy-egy álmot rejt jövendő boldogságról, szerelemről, családról…

A gyönyörű hímzés minden elemében hűen tükrözte a lány érzelem és gondolatvilágát, ízlését és tehetségét.

Ismerje meg nálunk, miből állt egy palóc lány hozománya!

 

Minden ami kézzel készített...

Kézműves Bolt

Hiszünk abban, hogy a népművészeti termékek mai napi használata egyben a múlt továbbélését is jelentik.

Ezért a Pajtakert épületének egykori “tiszta” szobájában berendezett kézműves boltunkban helyi és környékbeli alkotók népi- és iparművészet termékeiből, szőttesekből és hímzésekből válogathatnak látogatóink.

Látogass el Hozzánk!

Helyi idegenvezetőink segítségével egyedülálló módon ismerheted meg a gazdag palóc népi kultúrát, hagyományainkat és szokásainkat!

Korábbi vendégeink ajánlásával

Kiváló programok

0 +

Év tapasztalat

0 +

Elégedett vendég

  György
  György

  Kedves fogadtatásban részesültünk. Nagyon tetszettek a programok, különösen a népviseleti bemutató, ahol a párommal beöltöztettek minket. Isteni volt a lángos, finom volt a bodzaszörp, és profi volt az idegenvezetés. Biztos visszatérünk!

   Szilvia
   Szilvia

   Nagyon profi csapatépítést szerveztek nekünk! Nagyon kedvesek és figyelmesek! Ha járunk még arra biztos, hogy ide fogunk ismét menni. 🙂

    Zoltán
    Zoltán

    Nagyon kedves szívélyes fogadtatás,élménydús beszámolók ❤❤❤ Szövőműhely ,palóc népviselet,terítők, vásznak ❤❤❤ Kovácsműhely ,eszközök szerszámok ❤❤❤Kézműves bolt,kézzel készített ajándéktárgyak ❤❤❤

     Ildikó
     Ildikó

     Hangulatos vendég fogadás, pontos, mindenre kitérő helytörténeti előadás! Köszönöm a Monor és környéke vidám kirándulós csoport tagjai nevében.