Pajtakert

Palóc Gasztronómia

Kiválasztott programja mellé most az alábbi ételeinkből rendelhet, amelyek mindegyike jellegzetes palóc étel!

Házi rétes

Hagyományos, húzott házi rétes, különböző ízesítéssel
kérhető: pl. túrós, mákos, meggyes, almás, káposztás.

Fontos tudnivalók:

 • Allergének: glutén, laktóz
 • Létszám: Maximum 10 fő felett rendelhető!

Kemencében sült lángos

Régen a háziasszony a kenyértésztából lángost szaggatott, és azt sütötte meg előbb, kipróbálva vele, hogy elég meleg-e a kemence a kenyérsütéshez. 

Most is a vendégek előtt készül a kenyérlángos, szabadtéri kemencében. A friss lángost fokhagymás zsírral ízesítjük, de igény szerint kerülhet rá tejfölös és sajtreszelék vagy más feltét is.

Mákos "Kukoricagörhe" házi lekvárral

Pár évtizeddel ezelőtt a falusi konyha egyik legfontosabb alapanyaga a kukorica volt, melyből változatos formában készítettek főételt vagy édességet. 

Mi a nép gasztronómia kedvelőit egy különleges, kukoricadarából frissen készült édességgel szeretnénk megismertetni, amit darált mákkal szórva és házi lekvárral körítve tálalunk.

 

Látogass el Hozzánk!

Helyi idegenvezetőink segítségével egyedülálló módon ismerheted meg a gazdag palóc népi kultúrát, hagyományainkat és szokásainkat!

Korábbi vendégeink ajánlásával

Kiváló programok

0 +

Év tapasztalat

0 +

Elégedett vendég

  György
  György

  Kedves fogadtatásban részesültünk. Nagyon tetszettek a programok, különösen a népviseleti bemutató, ahol a párommal beöltöztettek minket. Isteni volt a lángos, finom volt a bodzaszörp, és profi volt az idegenvezetés. Biztos visszatérünk!

   Szilvia
   Szilvia

   Nagyon profi csapatépítést szerveztek nekünk! Nagyon kedvesek és figyelmesek! Ha járunk még arra biztos, hogy ide fogunk ismét menni. 🙂

    Zoltán
    Zoltán

    Nagyon kedves szívélyes fogadtatás,élménydús beszámolók ❤❤❤ Szövőműhely ,palóc népviselet,terítők, vásznak ❤❤❤ Kovácsműhely ,eszközök szerszámok ❤❤❤Kézműves bolt,kézzel készített ajándéktárgyak ❤❤❤

     Ildikó
     Ildikó

     Hangulatos vendég fogadás, pontos, mindenre kitérő helytörténeti előadás! Köszönöm a Monor és környéke vidám kirándulós csoport tagjai nevében.

     Kapcsolatfelvétel

     Ne habozz felkeresni minket az alábbi elérhetőségeken!

     Elérhetőségek